Espen Cook er en multikunstner som jobber på kryss av ulike medium. Han har bodd åtte år i Hong Kong, hvor han har jobbet med blant annet musikk og eventer. Her startet han også et lifestyle selskap kalt Club Kowloon. Som billedkunstner er bildene til Cook hypnotiske, fargerike og med organiske former.
Nå studerer han på Kunsthøgskolen i Oslo med mote og design.

Azure, Aqua

ESPEN COOK

Kan du fortelle om din bakgrunn innen kunst, musikk og design?

Jeg har vært interessert i kunst og det å uttrykke meg visuelt siden jeg var veldig ung. Allerede da jeg gikk i barnehagen var jeg ganske flink til å tegne og jeg kommer fra en familie hvor den finnes noen malere på min morfar sin side som var kjent som Jærmalere som malte abstrakte landskaper inspirert av naturen på Jæren. Som ung skatet jeg og sto på ski og var veldig inspirert av den visuelle delen av dette. Skateboard Grafikk, skate, snowboard og skifilmer, graffiti og hiphop kultur var ting som trigget meg i begynnelsen. Da jeg ble litt eldre ble jeg utrolig interessert i elektronisk musikk, hovedsakelig house og techno, og begynte selv og DJe da jeg flyttet til Hong Kong i 2013, siden har jeg selv drevet et musikk, event og lifestyle selskap kalt Club Kowloon hvor vi har laget klær, organisert raves, booket lokale og internasjonale DJs og gjort små festivaler.

Hva gjorde at du valgte å gå denne retningen?

For min del har det vært et veldig enkelt valg, det er dette jeg liker å driver med og det er dette jeg ønsket å satse på.

Hvor henter du inspirasjon fra?

Inspirasjonen henter jeg ofte fra dagligdagse ting, alt fra ting som står i media, samtaler jeg har med venner og familie. Ting som som tilhørighet, rasisme, nasjonalitet, patriotisme, filosofiske ideer og eksistensialisme er temaer jeg har arbeidet med. Jeg er inspirert av musikk, andre kunstnere gamle og nye. Ting jeg ser, hører og opplever og folk jeg møter og opplevelser fra mine reiser, både mentalt og fysisk.

Hvilke kunstnere inspirerer deg?

Listen er lang, men jeg har alltid vært veldig glad i og inspirert av The New York School. Jeg syns Axel Vervoordt gjør mye interresant med sitt galleri. Edvard Munch, Bjarne Melgaard, Ida Ekblad, Antoni Tàpies, Futura2000, Anselm Kiefer, Basquiat, Gerhard Richter, Sterling Ruby, Wolfgang Tillmans, Louise Bourgeois, Ed Ruscha og David Hockney for å nevne noen.

Hvilke materialer og virkemidler bruker du?

Jeg jobber hovedsaklig med olje, men gjør også arbeider på papir og mixed media. I det siste har jeg jobbet med installasjoner i tekstil.

GP holder til i gamle fabrikklokaler ikke ukjent for raves og techno, kjenner du noe familiært og kjært i det?

Med min bakgrunn innen elektronisk musikk, event og ravekultur er dette drømme locationen. Ideen på å stille ut kunst med så mange flinke mennesker i et slikt lokale er en velsignelse. De store tomme rå betong rommene skriker etter å bli brukt.

Hva kan publikum forvente av deg på GP og hvilke forventninger har du til GP?

Jeg tenker å vise noen arbeider som fanger lokalets ånd.

The Unknown quantum connection, 2014.

Rectangle, Art, Painting

The Unknown quantum connection, 2014.

Art

Green power, 2021.

Green power, 2021

Foto: Espen Cook.

Interior design, Building, Paint, Art, Window, Artist, Wall

SILBTMWG.

Rectangle

SILBTMWG.

Rectangle, Slope, Font

Wastin Time, 2016.

Handwriting, Font, Art

Raving With Friends.

Art paint, Rectangle, Textile, Painting

Untitled.